lauantai 9. huhtikuuta 2016

Kisafiiliksiä

Hei!

Blogi on minun puoleltani taukoillut todella pahasti ja tämäkin postaus tulee pahasti myöhässä! Toivottavasti väsäämäni ulkoasu vähän paikkaa asiaa! Kommentoithan mitä mieltä olet uudesta ulkoasusta.

Meillä oli Koljonvirralla harjoitusestekilpailut 28.2 ja päätin osallistua Violalla luokkaan 50-60cm. Arvosteluna toimi A.2.0, eli aika ja virhepisteet ilman uusintaa. Viime kisoista Violalla oli aikaa ja olin mennyt siinä välissä olleet seuraestekilpailut Leegialla. Olin hypännyt Violalla ennen sunnuntain kisoja samaisen viikon torstaina. Torstain treenit olivat oikein onnistuneet ja lähdettiin hyvillä mielin sunnuntain kisoihin.


Sunnuntaina lähdimmekin tallille. Harjasin Violan ja laitoin suojat hyvissä ajoin. Sen jälkeen menin kävelemään rataa. Radassa oli vain kahdeksan estettä, mutta paljon oikaisuvaihtoehtoja. Katsoin pari ensimmäistä suoritusta ja menin laittamaan suitset ja satulan, sillä olin toisessa verkkaryhmässä. Kerkesin jonkun aikaa kävellä Viulun kanssa pihalla ennen maneesiin menoa.

 Aloitin verkan siirtymällä melkeinpä heti raviin, koska verryttely aikaa oli vain vartti. Ravailin ja tein paljon ympyröitä. Viulu tuntui ehkä hieman kohmeiselta, mutta liikkui eteenpäin. Laukassa otin reippaasti eteen ja paljon kevyttä istuntaa. Sain Violan menemään yllättävän hyvin päätyynkin, jota se yleensä kisoissa kyttää yleisön takia.

Aloimme tulemaan verkkahyppyjä esteelle numero yksi. Viola oli hieman kohmeinen ja vaikka imi jonkin verran hypyt olivat kankeita. Yhdellä kerralla tuli pudotuskin. Otin hyppyjä sen verran, että heppa vertyi ja viimenen hyppy tuntuikin ihan hyvälle. Toinen verkkaeste oli este numero viisi. Eka hyppy tuli oudosta paikasta, koska Viola otti pikkuaskeleen. Olin varautunut kauempaa lähtevään hyppyyn, niinkuin Viola yleensä tekee, mutta vielä kohmeisena tulikin mieluummin lähelle. Niinpä kuskin pylly irtosi satulasta liiaksikin, mutta selässä pysyttiin. Loput hypyistä olivat jo hyviä, mutta silti vähän jännitin miten rata menisi.
                                                           Tässä näkyykin se huono hyppy!
Ensimmäiselle esteelle tulin kutosen ja vitosen välistä ja tuli ihan hyvä hyppy, ehkä hieman varovainen. Kakkoselle sain ratsastettua ihan hyvin seinän viereen ja tiekin oli ihan ok. Violaa piti ratsastaa hirveästi eteenpäin ja se näkyi hypyssä. Kolmoselle tulin kiertämällä vitosen ja tulemalla sen ja kasin välistä. En lähtenyt tulemaan vitosen ja kutosen välistä, koska kolmonen oli okseri ja laukka olisi hiipunut todennäköisesti liikaa. Kolmoselle ihan jees hyppy ja laukkakin pyöri jo kunnolla. Päätyyn pääsin yllättävän hyvin, mutta silti linjan ensimmäiselle esteelle eli neloselle tultiin liian läheltä. Ei pienistä lannistuttu, vaan jatkettiin linjan toiselle. Onnistuin jotenkin ihmeen kaupalla saamaan suorasta tiestä mutkittelevan. Pitäisi ehkä pitää ne pohkeet kiinni. Vitoselle tuli hyvä hyppy ja laukka oli sujuvaa.

Saatiin laukkaan lisää tempoa ja seuraavalle esteelle tulikin todella ilmava hyppy, joten kuski jäi säätämään jotain. Viola vaihtoi itse laukan ja jatkettiinkin sujuvasti seiskalle, joka oli laine. Sille tuli todella hyvä hyppy, vaikka laukka meinasikin hyytyä kaarteessa, koska oli pakko päästä seinän viereen ja jarruttaa. Siitä sitten jatkettiin väärässä laukassa, jota en sitten saanut korjattua, koska poni oli niin kovastin menossa eteenpäin (Voi voi näitä tekosyitä...). Siitä seurasikin se, että tulimme ihan pohjaan kasille ja hypystä tuli surkea, mutta maaliin päästiin kelpo radalla!

 Tulimme kuudenniksi ja voin olla tyytyväinen rataan. Ollaan joka kerta Violan kanssa juuri siinä parin ensimmäisen ei-sijoittuneen joukossa. Näitä edellisissäkin kisoissa olimme ensimmäisiä ei-sijoittuneita 0.21 sekunnin erolla Iidaan ja Helmeen. Minua ja Violaa ei enää välttämättä tulla näkemään esteradoilla niinkään paljon, mutta kirjoitan siitä todennäköisesti erillisen postauksen! Anteeksi videon laatu! Toivottavast saatte selvää. Mutta nähdään seuraavan postauksen merkeissä!

Kuvat © Jenny
Video © Meri

                                                                          - Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti