sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Suokin selässä pitkästä aikaa

Moi!

Meillä oli lauantaina tunti ja menin yllätyksekseni Tähdellä! En ole suokin selkään pitkään aikaan päässytkään. Olen mennyt Tähdellä vain kahden viime joulun tunnit ilman satulaa, joten kiva päästä sen kanssa normitunnillekkin. Hopunen oli jo edellisellä tunnilla, eli minun ei tarvinnut laittaa sitä ja hevonenkin sai purkaa energiaansa estetunnilla.

Aloitin verryttelyn ratsastamalla pysähdyksiä ja taivuttelemalla Tähteä. Se oli käynnissä todella rauhallinen ja kuunteli hyvin. Ainut ongelma oli, että se jäi alussa hieman tyhjäksi oikeasta ohjasta ja tuli vahvemmaksi vasemmasta. Sain sen ongelman kumminkin pois asettelemalla Tähteä paljon.
Aloitimme tehtävän, jossa piti mennä lyhyet sivut ravissa perusistunnassa. Siinä tähti oli tosi hyvä ja pysyi rauhallisena. Ravista käyntiin siirtymiset olivat omasta mielestä todella hyviä, mutta käynnistä raviin siirtymiset venyivät liian pitkiksi. Teimme samaa myös laukassa. Aluksi en uskaltanut ratsastaa paljoa eteen, koska luulin että Tähti vain juoksisi alta. Tähden laukkakin on sellainen ettei sitä saa kovinkaan paljon koottua, joten Tähti siirtyi helposti raviin liian aikaisin. Suoritukset paranivat heti, kun uskalsin ratsastaa reippaammin pohkeella eteenpäin. Tällä tehtävällä saatiin hevoset todella hyvin kuulolle.
Tämän jälkeen alettiin ottaa ravia koko maneesin ympäri. Tähti oli ihan hyvä ravissa, vaikka alussa aika kiireinen ja yritti juosta alta, mutta oli silti koko ajan kevyt edestä. Sain sen alku juoksemisen jälkeen rauhoittumaan todella kivaksi. Omana ongelmana on juoksevilla hevosilla se, että menen helposti etukumaraan ja selkä pyöristyy liikaa, jonka takia hevonen vain juoksee entistä enemmän. Laukassa pääsin alussa hyvin kulmiin, mutta sitten vauhtia tuli hieman lisää ja laukasta tuli isompaa, joten se oli vaikeampaa. Olisin itse kyllä voinut ratsastaa hevosta vielä syvemmälle kulmaan, joten tässäpä tavoite ensi kerralle.
 Aloimme välikäyntien jälkeen tekemään tehtävää jossa olimme kaikki keskiympyrällä käynnissä. Siitä piti mennä uralle ja siirtyä harjoitusraviin, ratsastaa kulmat huolellisesti ja tehdä pysähdys C:n tai L:n kohdalle. Tulimme vuorotellen kumpaankin päätyyn.

Tähti oli todella rauhallinen ravissa, pystyi vain istumaan ja pitämään pohkeet kiinni. Pysähdys venyi todella pitkäksi, koska arvioin paikan väärin. Se venyi varmaan neljällä ensimmäisellä kerralla, ennen kuin otin sen asenteen, että täähä varmana pysähtyy just siihe ku mä haluan. Ja yllätys yllätys sitten alkoi onnistua! Taas kerran huomasi, kuinka paljon se on asenteestä kiinni. Sitten alkoi onnistumaan ja Hopunenkin vaikutti tyytyväisemmältä, kun kuski alkoi ratsastamaan.

 Kyllähän se takapääkin saatiin töihin!
Loppuun Tähden reaktiot olivat nopeita ja pysähdykset osuivat kohdalleen. Loppu ravit mentiin perusistunnassa ja Hopunen oli niissä tosi hyvä. Saatiin tähän loppuun tosi paljon hyviä pätkiä ja voin olla kyllä tyytyväinen! 

Muistakaahan laittaa kommentteihin mielipiteenne uudesta ulkoasusta! Myös postausideoita saa laittaa tulemaan.

- Niina 

1 kommentti: