lauantai 1. elokuuta 2015

Pykälämäen estepainotteinen yleisleiri 13-18.6.2015 osa 4

Heipsan! 
Eli toisiksi viimeinen osa leiripostauksista alkaa nyt! Postaus on hieman myöhässä, koska kiireitä on ollut/on yhä, mutta leiripostaukset tulee joko ennemmin tai myöhemmin. Ja leirivideosta, joka siis ensi osaan tulee, niin on puhelimella sellaisella videoeditorilla tehty, kuvavideo.. En oikeen kerennyt toteuttaa mitään parempaa, ja video-pätkiä minulla ei oikeen leiriltä hirveästi ollut... Mutta ensi vuonna on tulossa parempi video! Joten jospa video olisi ihan siedettävä.. Mutta mennään asiaan, eli keskiviikko aamuun...


                                     
VälkkyKeskiviikko

Keskiviikko alkoi tietenkin normaalilla herätyksellä, mutta tälläkertaa herätys oli 9.00, tiistai yön yömaastosta johtuen saimme nukkua hieman pitempään. Yhdeksältä me sitten noustiin, ja menin heti ensimmäisenä ulos katsomaan listoja. Keskiviikkoaamuna oli vuorossa peltoesteet. Listan mukaan, sain peltoesteille alleni Ronjan, jota olin sinne toivonutkin. Menimme siinä yhdeksän jälkeen aamupalalle, jonka jälkeen pesimme hampaat ja teimme kaikki perusjutut, ja vaihdoimme ratsastusvaatteet. Siinä 9.30 jälkeen, suuntasimme talliin. Otin tallista nopeasti Ronjan päitset ja narun ja lähdin hakemaan ponia. Noh, Ronja vuorostaan oli sellaista mieltä että nyt ei lähdetä minnekkään, ja meni vikkelästi karkuun heti lähelle päästyä. Kuitenkin muutaman karkuun juoksemisen jälkeen poni antoi kiltisti kiinni, ja siitä sitten lähdettiin talliin.

Ronja © Anna 


Laitoin aika reippaasti Ronjan valmiiksi, koska 10 aikaan piti olla jo vähintään menossa pellolle. Laitoin Ronjan Annan kanssa valmiiksi, ja sitten mentiin kentälle, ja selkään! Käveltiin kentällä hetki, jonka jälkeen suuntasimme sitten pellolle. Meille määrättiin järjestys, ja siinä järjestyksessä sitten lähdettiin pellolle.Onneksi saimme peltopäivälle hyvän, ja suhteellisen lämpimän sään, niin ei peltokaan ollut märkä. Pellolle päästyä, aloitettiin myös ihan normaalisti alku käynneillä ja raveilla. Ravailtiin molempiin suuntiin, ja samoin laukattiin. Ronja oli hieman reippaampi, mitä se kentällä oli, mutta kyllä sitä silti piti eteenpäin käskeä. 
Heidi ja StellaKäynnin, ravin ja laukkailujen jälkeen otimme pieneksi hetkeksi käyntiin, ja käynnin aikana meille neuvottiin mitä estettä rupeamme tulemaan verkassa. Käyntien jälkeen aloimme tulla yhtä pientä pystyä verkkaesteenä. Ronja hyppäsi ihan suhteellisen hyvin, mutta yksi kielto siihen tuli... 


Oon liian pystyssä...


Oona ja Vekku
Tultiin muutaman kerran se verkka hyppy, kunnes siirryttiin toiselle yksittäiselle pystylle. Sekin tultiin pari kertaa. 

Mette ja Copa
Kun oltiin hypätty tuo kyseinenkin pysty muutamaan kertaan, oli vuorossa vähän haastavampaa menoa. Vaihdettiin käynnisäs suunta, jonka jälkeen meille kerrottiin seuraava tehtävä. Tehtävänä seuraavana oli ylämäessä oleva este. Rinne-este tultiin 2 kertaa, jonka jälkeen lisättiin estemäärää. Tultiin rinne-este, jonka jälkeen oli todella pieni, ja loiva alamäki, josta käännyttiin vasemmalle, ja siellä oli pysty, josta jatkettiin suoraan vähän loivasti kaartaen vasemmalle viimeiselle esteelle. (Todella hyvin selitetty)


Viivi ja Mona


Heidi ja StellaHypyt sujui ihan suhteellisen hyvin. Tuo pieni "rata" tultiin vain kerran, jonka jälkeen sitten otimme loppu ravit ja käynnit. Hyvillä mielin annoin Ronjan Annalle, joka minun jälkeen ponilla Ronjalla meni. Katsoin hetken tuntia Heidin kanssa, sen verran ehdin katsoa, kun Jenni (leiriavustaja) hyppäsi Stellalla muutaman hypyn.


Jenni ja StellaKun oltiin hetki katsottu tuntia, lähdimme Heidin kanssa meidän aittaa kohti. Vaihdoimme lämmintä päälle, ja odoteltiin Annaa ja Viiviä, joka oli jäänyt kuvaamaan tuntia. Kun Anna ja Viivi tulivat, lähdimme syömään. Syönnin jälkeen oli toivominen uittoon ja koulutunnille. Koska meillä ei silloin tiistaina ollut sitä koulutuntia, joten pidimme sen sitten keskiviikkona. Uitto oli tunnin jälkeen. Kun oli toiveet toivottu, lähdettiin vaihtamaan vaatteet omaan huoneeseen. Kun vaatteet oli vaihdettu, tallissa saimme tietää hevoset tunnille ja uittoon. Sain tunnille alleni Ladyn, jolla silloin ekana päivänä menin. (Taaskaan en saanut materiaalia Ladyn kanssa menosta, koska muut olivat uittamassa..) Kun olin saanut Ladyn valmiiksi, sain kuulla että uitan Deisiä tai Nadaa. Noh, valitsin sitten Nadan. 


Deisillä hauskaa ;) © Anna


Katsoin hetken meitä edeltävää tuntia, ja menin sitten laittamaan Ladyä. Harjasin, putsasin kaviot, laitoin suojat, satulan ja suitset tietenkin, ja sitten oltiin valmiita. Ennen tuntia minua jännitti jonkin verran, koska tunnin aiheena oli laukanvaihdot, joita en ole ikinä tehnyt. Mutta onneksi oli osaava hevonen alla, ja tasokas opetus. Kun kaikki sitten oli valmiita, lähdettiin kentälle. 

Oona ja Penny 
Tunti alkoi normaalisti tietenkin alkukäynneillä, ja raveilla. Lady oli tosi kiva, ja tykkäsin siitä. Ravasimme molempiin suuntiin, paljon ympyröitä tehden. Kun oltiin verkat tehty, tultiin H kulmaan voltille, ja siitä meille neuvottiin seuraava tehtävä. Voltilta lähdettiin käynnissä oikeaan suuntaan, siitä nostimme laukan, ja laukattiin R:stä kohti S:sää, ja siinä niiden kahden kirjaimen välissä oli puomi, ja puomin päällä tuli vaihto, ja siitä sitten jatketiin vasemmalle. Tultiin tuota vaihto-tehtävää jonkin aikaa. Sain muutaman ihan suhtellisen onnistuneen vaihdon, mutta suurin osa meni vähän huonosti, mut jos sitä ensi kerralla paremmin? Kun oltiin tultu vaihtojs jonkin aikaa, otettiin sitten loppuravailua, ja käyntiä.


Sanni ja Parla


Tunnista jäi ihan okei fiilis, Lady oli tosi kiva, ja osasi kyllä hoitaa hommansa, mutta kuskin olisi pitänyt keskittyä vähän paremmin. Mutta oli aivan tosi kiva päästä kokeilemaan laukanvaihtoja! Tunnin jälkeen annoin Ladyn seuraavalle, ja juoksin itse vaihtamaan vaatteita, ja sitten piti mennä laittamaan Nadalle suitset, että päästään sinne uittamaan. Kun olin saanut vaatteet vaihdettua, menin äkkiä laittamaan Nadalle suitset, ja sitten menoks! Nada ei ollut yhtään "kuumuva" kun käveltiin uittopaikalle, vaan ihan kiltisti pysyi Välkyn perässä. Uitto sujui hyvin, ja Nadaa oli tosi kiva uittaa!


Ei riemulla rajaa! 
(Oona ja Vekku)


Uitettiin ehkä n. 15-20min, jonka jälkeen lähdetiin takaisin tallia kohti, Nada oli aika hauska takaisin mennessä, kun se meni sellaista "pikkuravia" kokomatkan. Mutta ehjin nahoin tallille selvittiin, ja Nadaa oli aivan super kivaa uittaa! Kun olin saanut vietyä Nadan talliin, ja otin suitset pois, lähdin nopeasti Heidin kanssa vaihtamaan lämmintä vaatetta päälle, koska meillä oli grilli-ilta, ja lähdimme sitten rantasaunalle, jossa oli myös sellainen ns. "Keittiötila" missä söimme, ja jälkiruoaksi oli lettuja. Kun olimme vaihtaneet vaatteet, lähdimme kohti rantasaunaa. Kun oltiin perillä, odoteltiin hetki että ruoat laitettiin pöytään. Ja sitten kun kaikki oli valmista, mentiin syömään. 


Kuvailin siellä rannassa.


Kun olimme syöneet, oli mahdollisuus käydä uimassa, mutta minulla oli silloin hieman kurkku kipeä, ja tulen hyvin helposti flunssa, joten jätin uimisen väliin, mutta kuvailin ja seurailin muita jotka siellä ui. 


Kun kaikki jotka ui, olivat uineet, he menivät saunaan, ja me muut vaan odoteltiin. Sinä iltana oli hyvä, ja lämmin sää. Kun kaikki oli valmista, lähdettiin takaisin. Kun oltiin tultu takaisin, menimme Heidin, Annan ja Viivin kanssa pesemään hampaat, ja tehtiin kaikki perusjutut, ja odotettiin seuraavaan aamun leikkituntien listat, ja rupesimme nukkumaan.


Seuraava osa onkin sitten viimeinen osa, ja video tulee ensi osaan. Mitä olette tykänneet näistä leiripostauksista? Kommenttia? :)

- Iida                           

7 kommenttia:

 1. Missa aitassa nukuitte?

  VastaaPoista
 2. Täydellisiä leiripostauksia ja on muutki postaukset :D :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tarkoitat tuolla "missä aitassa"? Ja kiitos todella paljon! :) - Iida

   Poista
 3. Kivaa luettavaa :) Oletko ollut usein leirillä tuolla Pykälämäen tilalla? Oletko tykännyt paikasta? Onko siellä kuinka monta leiriläistä yhtä aikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! :) Ja en ole, tänä kesänä oli ensimmäinen kerta, ja tykkäsin paikasta todella paljon, ja ensi kesänä uudestaan olen menossa! :D ja meidän leirillä taisi olla 17 yhteensä. :)

   Poista
 4. Näitä on tosi kiva lukea! Itekki oon aatellu mennö ens vuonna pykikselle vaikuttaa todella kivalta paikalta!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon! :) Positiiviset kommentit piristävät aina päivää! :) Ja pykis on aivan ihana paikka, ja olen itsekkin menossa kesällä uudestaan! :)

   Poista