keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Kamuilua

Moi!

Eli mulla on nyt ollut pieni tauko kirjoittelemisesta, joten pahoittelut siitä. Yritän nyt ryhdistäytyä tämän asian kanssa. En ala nyt keksimään tekosyitä miksi en ole postaillut, en ole vaan yksinkertaisesti jaksanut, eikä ole ollu inspistä. Mutta mennään suoraan asiaan.


Menin siis lauantaina uudella tuttavuudella Kampuciolla, tutummin Kamulla. Jännitin heti kuin sain tietää, etää menen Kamulla, ja jännitystä lisäsi että kerrottiin että Kamu tarvitsee todella rauhallisen käden. Ja mulla ei oo mikään hirveen vakaa käsi, ja olen aika kova kätinen ratsastaja.


Mun hermosteinuusuus tarttui vähän Kamuun hoitaessa, koska pelkäsin sen olevan samanlainen kuin Penny. (Meidän seikkailuista tulette kuulemaan leiripostauksissa). No lähdin ihan hyvällä fiiliksellä tunnille, ja heti selkään noustessa tuli tunne, että tää on kiva hevonen!
 Verkatiin ihan normaalisti ja Kamu tuntui todella kivalta ja reippaalta. Itse olin ehkä liian varovainen käden kanssa. Otettiin verkassa vaan käyntiä ja ravia. Sen jälkeen käveltiin välikäynnit ja ruvettiin itsenäisesti tekemään tehtävää ensin käynnissä ja sitten ravissa. Tehtävä oli, että ratsastettiin hevosta eteenpäin ja kun hevonen lähti mentiin kevyeeseen istuntaa ja istutaan satulaan, kun hevonen ei liiku ja sitten taas uudestaan. Kamu toimi tosi hyvin ja tuli kivasti pohkeen eteen, varsinkin ravissa.


 Lähdettiin tulemaan tehtävää myös laukassa. Opettaja varoitteli, etää kamu nostaa helposti väärää laukkaa, mutta sain jokaisella kerralla oikean laukan nousemaan. Kamun laukka on todella mahtava ja kun sain ratsastaa sitä vielä kevyessä istunnassa. Ehkä hienoin laukka missä olen ikinä ollut! Mentiin sitten reipasta laukkaa kumpaankin suuntaan kevyessä istunnassa. Kamu vähän kyttäili katsomoa ja kuvaajaa, mutta ei kumminkaan säikähtänyt niinkuin  odotin.


 Itse tykkäsin ruunasta todella paljon, tuli ehdottomasti yksi suosikeistani ja haluaisin mennä kamulla useamminkin!

                                                      Kaikki kuvat on ottanut Mirella

                                                                     - Niina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti