lauantai 10. tammikuuta 2015

Ensimmäistä kertaa

Heipsan!

Tosiaan nyt tulee postausta eilisestä ratsastustunnista. (Anteeksi, My Dayn kuvailu vähän jäi.. joten sitä ei nyt valitettavasti tule) 

Mutta siis...

Tallille lähdettyäni minulla oli sellainen fiilis että: "Tästä tunnista tulee olemaan todella kiva!" Noh, menin tallille, katsoin listaa, ja siellä luki: Platu - Iida.
Olin niin iloinen! Hieman minua kyllä jännitti, en Platulla ole ennen mennyt! Menin maneesiin katsomaan tuntia koska minun ei tarvinnut laittaa.

Kun kello oli 11.00 ja kävelin tämän hevosen luo, minua jännitti todella paljon. Nousin selkään, säädin jalustimet ja lähdin kävelemään alkukäyntejä. Alkukäyntien jälkeen työskentelimme hetken käynnissä, kunnes aloitettiin ravaaminen. Platun ravi on TODELLA isoa ja hieman pompottavaa. Mutta siihen tottui kun hetken aikaa ravailtiin. Ravailun jälkeen ope käski ottamaan käyntiin ja sanoi: " Lyhentäkääs vähän jalustimia, katsotaan vähän sitä kevyttäistuntaa ja mennään vähän puomeja, mutta ei hypätä". Olin todella innoissani, koska menimme puomeja. Menimme alkuun ihan vaan ravissa. Sitten alettiin tekemään yksitellen sellaista tehtävää: Käyntiä pitkälle sivulle (R kirjaimeen) ja uralta ravi. Ravattiin seuraava pitkäsivu jossa oli kolme puomia. "L" päädyssä teimme voltin/ympyrän jossa piti mennä myös yhden puomin yli. Ympyrän jälkeen nostettiin laukka ja tehtiin sama ympyrä myös laukassa ja menimme sen yhden puomin myös laukassa. Platun laukka oli myös aika isoa mutta hyvin tasaista! Mutta tuon tehtävän jälkeen menimme uralle ravaamaan ja sen jälkeen laukattiin koko maneesin ympäri. Sitten loppuun vielä pikkupätkä ravia ja loppukäynnit. Tykkäsin Platusta todella paljon! Haluaisin mennä sillä ehdottomasti ensi lauantainakin! Mutta ei sen kummempia tällä kertaa!

Loppuun vielä muutama kuva..                               
(c) ArinaHalihali :3
(c) Sanni


- Iida

4 kommenttia: