lauantai 31. tammikuuta 2015

Aina ei voi onnistua

Moikka!

Nyt on tosiaan ollut postaus taukoa, koska koulu-jutut vie niin paljon aikaa...
Mutta nyt tulee postausta tämän päiväisestä ratsastustunnista!

Menin tallille siinä 10 jälkeen. Menin katsomaan listaa ja yllätyin, mutta EN positiivisella tavalla..
Listassa luki: "Helmi - Iida". Helmi ei ole mikään lempihevoseni. En tiedä mistä se johtuu etten Helmen selkään hirveän mielelläni nousisi. Kaaduin tämän kyseisen tamman kanssa n. 2-vuotta sitten keväällä, mutta ei minulla mitään kammoa siitä kummiskaan jäänyt. Mutta siis, Helmi oli kenggityksessä ennenkuin rupesin laittamaan sitä. Kun Helmi oli saatu kengitettyä, rupesin laittamaan sitä. 11 aikoi tunti, kävelimme alkukäyntejä aika kauan, käynnin jälkeen alkoi ravi veryttely. Helmi oli aika perus Helmi, eli meni ihan suht. Reippaasti ja kivasti!  

                                   
Tää on nii söpö :3Ravi-verkan jälkeen laukattiin maneesia ympäri muutama kierros, ja siinä Helmi oli tosi reipas. Ei oikeen onnistunut laukkaaminen. Tamma on laukassa todella reipas. Ja oikoo kaikki kulmat, ja on muutenkin todella ärsyttävä.. Laukan jälkeen otettiin välikäynnit.
Välikäyntien jälken aloimme tekemään alkuun käynnissä, loivaa kiemura-uraa "peilin puoleiselle pitkälke sivulle" eli E kirjaimesta lähdettiin tekemään loivaa kiemura-uraa. Sen jälkeinen pitkäsivu oli ravia perusistunnassa. Tämä tehtävä sujui suurimmalta osalta aika hyvin. Hetken kuluttua, vaihdettiin suunta ja tehtiin samaa tehtävää myös toiseenkin suuntaan.

Käsi..


Kun olimme tehneet tuota edellistä kertomaani tehtävää hetken, otettiin laukkaa sille toiselle pitkällesivulle. Laukassa Helmi oli ihan kiva. 
Loppuun vielä laukattiin maneesin ympäri ja se on se asia mikä ei mulla ja Helmellä oikeen toimi.. Laukkailun jälkeen oli loppuun ravailua ja sitten käyntiin ja kaartoon!Tunnista ei jäänyt mikään parhain fiilis.. Helmi ei vaan ole hevonen minun makuun, mutta on siinä tammassa hyviäkin puolia!

Olen nyt miettinyt että jos vihdoin jaksaisin vaikka kuvata ensi lauantaina My Dayn (kuvina)? Ellen sitä aikaisemmin jaksa!

- Iida
2 kommenttia: