sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Onnistunut koulutunti

Moikka!

Eilen tosiaan oli tunti, ja menin Platulla! Yllätyin että sain tämän kyseisen hevosen, mutta positiivisella tavalla. Platulla olen nyt siis mennyt vain 2 kertaa mutta huippu-hevonen se kyllä on! Tunti meni oikein mukavasti. Tunnilla meitä oli vain 4 joten paljon kerettiin tehdä. Platu oli oikein kiva ihan alusta loppuun asti!

Mutta nyt siitä tunnista...


Aloitettiin ihan normaalisti alkukäynneillä. Käyntien jälkeen aloitettiin ravissa "työskentely". Tein paljon ympyröitä. Platu kulki reippaassa tahdissa melkeimpä kokoajan!


                                   
Missäköhän ne kädet taas on...? 


Ravailtiin oikeastaan suurin osa tunnista, mutta ravissa Platu oli oikein mukava!
Ravailun jälkeen tehtiin muutaman kerran pysähdyksestä suoraan raviin siirtymisiä. Se oli todella kivaa ja aika helppoakin Platun kanssa. 


Sitten tehtiin muutaman kerran sellaista tehtävää kuin: Käännyttiin L:ästä kohti C:tä ravissa. Sitten siinä vähän R:än ja S:än välissä perusistuntaan ja käyntiin. Ja sitten oikealle ja käyntiä se pitkäsivu. Sitä tehtiin muutaman kerran ravissa.

Pitkän ravi verkan jälkeen otettiin aivan pienet välikäynnit. Välikäyntien aikana ope neuvoi seuraavan tehtävän. Kun välikäynnit oli kävelty, me kaikki mentiin C päätyyn pääty ympyrälle. Siitä lähdettiin yksitellen käynnissä H kirjaimeen. H:sta ravi, ja ravia E:hen asti. E:ssä käynti ja käyntiä L:ään. L:ästä laukka ja siitä pääty-ympyrälle. Ope seisoi pääty-ympyrän keskellä antamassa ohjeita laukassa. Piti tehdä niin monta ympyrää kuin ope sanoi, koska hän halusi että laukka oli hyvää ja asento oli hvvä jne..
Loppuun vielä laukattiin maneesia ympäri, siinä Platu lähti hieman kovempaa mutta ei onneksi aivan käsistä!
Laukan jälkeen oli sitten loppu ravailut ja loppu käynnit. Tunti meni omastamielestä ihan hyvin! Ja oli todella kiva mennä Platulla.

Perjantaina viimeistään on tulossa todennäköisesti uutta postausta!

Ja se My Day... Sen kuvailu taas unohtui.. Mutta kyllä minä sen vielä kuvaan! :D


- Iida

2 kommenttia: