sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pykälämäen estepainotteinen yleisleiri 13-18.6.2015 osa 1

Heippa! 


Postaus-taukoa on ollut nyt jonkin aikaa, koska on ollut niin paljon kiireitä, ja postaus on myöhässä.. Leiripostaukset tulevat osissa, ja viimeisessä postauksessa on sitten leirivideo. Mutta nyt suoraan asiaan... Olin siis leirillä 13-18.6. Menin perjantai-iltana kaverini luo, josta sitten lauantaina lähdimme leirille. Olimme perillä n. 17.30 aikaan lauantai-iltana.

                                    

Ps. Ratsastustunneista EN kerro todella tarkasti kaikkia yksityiskohtia, koska asiaa on muutenkin paljon, niin ettei tulisi mikään loputtoman pitkä postaus! :D

Mutta nyt asiaan...

Lauantaina kun oltiin päästy perille, niin katsottiin nukkumapaikat, toivottiin hoitsuja, vaihdettiin ratsastusvaatteet ja lähdettiin talliin. Tallissa menimme satunnaisesti vaan hoitamaan jotain heppaa. Minä hoidin Heidin ja Jennyn kanssa Ladyä. Kun oltiin saatu hevoset hoidettua/laitettua päästiin hetkeksi ratsastamaan. Ratsastettiin vain hetki. Käyntiä, vähän ravailua ja sitten lopussa pelattiin hetki peiliä, eli sellaista pientä humputtelua, koska tarkoituksena oli katsoa vähän ratsastajien tasoa. Jenny meni ensin Ladyllä, sitten Heidi, ja viimeisenä minä. Ratsastettiin kolmessa ryhmässä. (Kuvia Ladyn kanssa menemisestä EI ole..) Ratsastuksen jälkeen laitettiin hepat pois, ja vietiin ne ulos. Sen jälkeen menimme vaihtamaan rennompaa vaatetta päälle, ja kokoonnuimme grillikatokseen iltapalalle. Samalla kun syötiin, ratsastuksen-opettaja kertoi vähän paikan sääntöjä tms... Lopussa saatiin hoitohevoset, ja sain hoitsukseni Renen. Iltapalan- ja hoitsujaon jälkeen menimme Heidin, Viivin ja Annan kanssa aittaan meidän huoneeseen, koska nukuimme neljästään. Sinä iltana ei tehty enään mitään ihneempiä, toivottiin maanantain koulutunnille heppoja, pestiin hampaat ja kaikki tuollaiset perus jutut. Aloimme nukumaan siinä kahdentoista/yhden aikaan.


                                         
Lady 
                                      Sunnuntai


Maanantai-aamuna herätys oli n. 8.00. Huoneemme oven vieressä oli taulu, johon oli laitettu lista aamun koulutunnista. Katsoin listaa, ja siinä luki: " Iida- Nada. Minua alkoi jännittää todella paljon, koska se mitä Nadasta netistä luin, sai kyllä minut jännittämään. Noh, aamupalalle siitä sitten lähdettiin jännittyneissä fiiliksissä. Aamupalan jälkeen menin vaihtamaan ratsastusvaatteet päälle, ja talliin siitä sitten lähdettiin Heidin, Viivin, Annan, Sannin ja Janeten kanssa. Olin vasta viimeisellä tunnilla, eli 11-12 tunnilla. Ensimmäinen tunti alkoi 9.00, toinen 10.00 ja viimeinen tunti, eli se missä minä olin alkoi 11.00. Katselin siinä edellisiä tunteja, ja menin hetkeksi huoneesemme. Siinä 10.30 aikoihin lähden talliin, Nada oli jo sisällä joten pääsin suoraan laittamaan sitä. 10.55 pääsimne kentälle jo kävelemään alkukäyntejä.                                
Kaikki ratsastuskuvat on © Sanni Kröger, Viivi Uusimäki, 
Janette Ruotsalainen tai Anna Hannula

Alkukäyntien jälkeen otimme tietenkin ohjat tuntumalle ja aloitettiin käynti-työskentely. Nada kun sattuu olemaan todella tulinen tapaus, oli sillä jo alkukäynneissä kiire ravaamaan. Käynnin jälkeen aloitettiin ravaaminen. Nada oli ravissa ehkä vähän liiankin reipas, ja pidätteitä piti tehdä. Nada on hyvin herkkä, ja sillä ei saa jäädä yhtään vetämään. Minä en sitä jossain tilanteissa muistanut ollenkaan. Kun Nada ravissa hieman kiihytti, muutamissa kohdissa jäin vetämään, ja siitä sitten seurauksena oli se että Nada alkoi menemään sellaista "ravi-laukka" juttua (Hienosti selitetty... :DD) mutta kummiskin, alkoi hötkyilemään... Siellä oli vähän hassun tuntuista yrittää keventää, mutta kyllä se sitten siitä! Alkuun Nadan kanssa meno tuntui erittäin vaikealta, eikä siitä tahtonut tulla oikein mitään.. Laukassa menin Veeran (leiriavustaja/ohjaaja) kanssa päätyyn ympyrälle, ja koitin siinä sitten laukkaa. Noh, Nada innoistuikin laukasta jonkin verran, ja meni sitten aika kovaa! Jaruttaa piti pikkuhiljaa, koska vetämään ei saanut jäädä. Laukan jälkeen ravailin ympyrällä molempiin suuntiin, ja siinä Nada alkoi menemään rauhallisemmin, ja silloin se tuntuikin aika kivalta. Loppukäynnit menin ilman satulaa.


                                    
Kädet...
Ratsastuksen jälkeen vietiin tietenkin hepat talliin, hoidettiin, ja vietiin ulos. Tämän jälkeen menimme huoneeseemme vaihtamaan vaatteet, ja oltiin siellä hetki. 15.30 menimme välipalalle, ja välipalan jälkeen saimme toivoa illan estetunnille hevosia. Myöhemmin saimme tietää hevoset. 17.30 oli ruokailu, ja silloin saimme tietää nuo estetunnille tulevat hevoset. Sain tunnille risteytysponi-tamma Ronjan, jota estetunnille toivoinkin. Ruokailun jälkeen menimme vaihtamaan ratsastusvaatteet, jonka jälkeen lähdimme talliin. Tuntini oli toisena, ja se alkoi 19.00. Katsoin ensimmäistä tuntia, koska Ronja oli sillä tunnilla, eikä minun tarvinnut laittaa. Kellon oltua 19.00, pääsin Ronjan selkään.

                                        

Teimme normaalin alkuverkan, eli käynti ja ravityöskentelyä. Niiden jälkeen otimme laukkaa vähän. Laukan jälkeen aloimme mennä pientä kavaletti tehtävää. Ensin oli puomi, sitten kavaletti, ja sitten taas puomi. Mentiin tuota tehtävää ravissa ja laukassa muutaman kerran.


Könöselkä... xd


Hetken päästä aloimme tulemaan jumppasarjaa, siinä ei Ronjan kanssa onnistuttukaan niin hirveän hyvin... Noh, poni oli hieman laiskahko, ja ratsastaa piti paljon. Enemmänkin oisin voinut sitä eteenpäin ratsastaa, mutta aina ei voi onnistua. Tultiin jumppasarja muutaman kerran, jonka jälkeen saimme mennä pienen "radan". Radalle lähdettiin ympyrältä, ensin oli sarja, sen jälkeen lävistäjällä kaksi estettä. Tuossakin Ronja oli hieman laiskan puoleinen, mutta ihan hyvin se meni ainakin omasta mielestä. Hyppyjen jälkeen mentiin vielä loppuravit ja käynnit. Ronja oli oikein kiva poni, ja siitä tykkäsin todella paljon! Yksi lemppareista siitä tuli! Ronjalla menin muutamankin kerran, seuraavissa postauksissa lisää Ronjan kanssa menoa.


Tunnin jälkeen vietiin taas tottakai hevoset talliin, purettiin ne ja vietiin ulos. Ratsastuksen jälkeen vaatteiden vaihto ja menimme suihkuun. Suihkun jälkeen oli iltapala. Saimme myös toivoa seuraavalle päivälle koulutunnille heppaa. Syönnin ja toivomusten jälkeen menimme pesemään hampaat, jonka jälkeen omaan huoneeseen. Loppu-ilta oltiin vaan, juteltiin, ja odotettiin listoja. Listan tullessa, selvisi että sain tunnille kirjavan risteytysponi-tamma Parlan, jota tunnille toivoinkin. Iloisin ja odottavaisin mielin menin sitten nukkumaan.


Jatkuu....


2 kommenttia:

  1. Millon postausta Aariasta o_o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun saan leiri postauksen julkaistua, Aaria postausta on tulossa.

      Poista