maanantai 6. heinäkuuta 2015

Pykälämäen estepainotteinen yleisleiri 13-18.6.2015 osa 2

Hellou!

Viimeksi taidettiin jäädä sunnuntai iltaan, vai mitä? Jatketaan siitä nyt mihin viimeksi jäätiin. (Ps. Parla, Nada ja poni kuvat on © Janette, Viivi tai Sanni)


                                                 Maanantai


Maanantai-aamuna herätys soi 7.45. Olin heti ensimmäisellä tunnilla, eli 9.00 alkoi tuntini. Heti kun heräsi vaihdoin ratsastusvaatteet heti päälle, ja sen jälkeen lähdimme aamupalalle. Aamupalan jälkeen pesin hampaat, ja kävin hakemassa huoneestamme nopeasti kypärän,hanskat ja raipan, ja sitten vain talliin. Jätin kamat talliin, otin Parlan päitset ja narun ja lähdin kohti laidunta jossa poni oli.Otin Parlan kiinni, ja lähdin kävelemään sen kanssa kohti tallia. Vein ponin karsinaan, ja aloin harjailemaan sitä. Harjasin, putsasin kaviot, laitoin suojat, satulan ja suitset, jonka jälkeen olimme ponin kanssa valmiina. Pääsimme taas kentälle kävelemään alkukäyntejä siinä 8.55 aikoihin. 

Näissä Parla kuvissa tuo lanka näkyy tuossa
joten pahoittelut siitä.


Tunnin aiheena oli kolmikaarinen-kiemuraura. Teimme tas normaalin alkuverkan. Alkuverkan jälkeen tultiin ensin kolmikaarista ravissa, ja tehtiin jokaiseen kulmaan voltit. Parla oli hieman tahmea alkuun, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa alkoi vertyä. Kun olimme tullut kolmikaarista ravissa jonkin aikaa, alettiin ottamaan laukkaa myös kolmikaariselle. Jatkettiin tekemällä taas jokaiseen kulmaan voltit. Voltin kautta lähdettiin nostamaan ravista ykkös-kaarelle laukkaa. Laukattiin ensimmäinen kaari, jonka jälkeen taas ravissa voltti. Voltin jälkeen uusi laukka ja laukassa voltti viimeiselle kaarelle. Laukassa Parla oli todella kiva ja reipas.Anna ja Lucia


Tunti meni omasta mielestä ainakin ihan hyvin, ja oli aivan super kiva päästä pitkästä aikaa vähän pienemmän ponin selkään! Tunnin jälkeen purin ja vein Parlan ulos. Menin tunnin jälkeen vaihtamaan vaatteet, jonka jälkeen menin katsomaan muita tunteja. Tuntien jälkeen oli vuorossa Nadan irtohypytystä. Kentälle oli rakennettu kuja, jossa oli esteitä.


Nadan hypytyksen jälkeen päätimme vielä hypyttää tallin kahta Shetlanninponia Annabelia ja Monaa. Ponit eivät kuitenkaan ollut yhtä helppoja hypytettäviä kun Nada. Annabel ja Mona karkasivat kentän aidan ali muutaman kerran.

Kun oltiin viimeisetkin hypyt ponien kanssa tehtyä,  ponit vietiin talliin ja me lähdettiin syömään. Syönnin jälkeen saimme toivoa maastoon ja illan estetunnille heppoja. Syönnin jälkeen maastohepat selvisi, ja maastoratsuni oli Irlannincob tamma Flinga. Olin ensimmäisessä maastoryhmässä joten ripeästi piti toimia. Maastoa vetämään lähti avustaja Siiri, ja maastoon kanssani lähti Viivi ja Sanni poneilla. Ruoan jälkeen menin vaihtamaan vaatteet, jonka jälkeen suuntasin talliin hakemaan Flingan päitsiä tallista. Menin hakemaan Flingan. Laitoin Flingan aika nopeasti valmiiksi, jonka jälkeen lähdimme maastoon.

En yhtää tiiä mitä teen tuol Flingan selässä xd
En ees kattonu kameraan :D


Maasto oli aivan super kiva! Laukattiin muutama loiva ylämäki, ja sitten tottakai ravailtiin ja mentiin ihan vain käyntiä. Flinga oli tosi kiva, ja tykkäsin siitä todella paljon! Maasto sujui hyvin. Maaston jälkeen menimme tallille tietenkin, ja annoin Flingan seuraavalle ratsastajalle. Kun olin saanut Flingan annettua seuraavalle, menin katsomaan listaa. Listassa luki "Iida- Lucia". Olin ehkä hieman jännittynyt, mutta positiivisin mielin yritin tunnille lähteä.Menimme Viivin kanssa meidän huoneeseen, ja Sanni liittyi myös seuraamme. Juteltiin jonkin aikaa, kunnes menimme 17.30 aikaan syömään. Syönnin jälkeen menin heti talliin, ja lähdin hakemaan Luciaa. Hain Lucian sisälle, ja aloin laittamaan sitä. Tunti alkoi siinä 18.00 aikaan.Minusta ja Luciasta on vain tämä yksi kuva.
(Kuva on tumma, koska tuolloin oli huono sää, enkä saanut kuvaa muokattua hyvin.)Tunti alkoi normaalisti tottakai alkukäynneillä, ja ravaamisella. Lucia oli muuten aika kiva, mutta kun oli vähän tuulinen ja sateinen sää, se oli vähän sählä, ja kyttäsi kokoajan yhtä kulmaa. Menimme normaalisti käyntiä ja ravia molempiin suuntiin. Tunnilla menimme uudelleen kolmois-sarjaa, ja pientä ns. "Rataa". Menimme alussa sitä sarjaa muutaman kerran. Lucian kanssa hyppääminen oli kyllä hieman sellaista hakemista, koska en oikeen osannut istua sen hypyissä.

Mette ja Penny 


Yhdessä kulmassa Lucia yritti kyllä todellakin kusettaa ainakin kerran. Hyppäs sivulle juuri siinä "pelottavassa" kulmassa. Loppuen lopuksi se heppa kummiskin osottautui kivaksi, vaikka en oikeen sen hypyissä osannutkaan istua. Siinä "radalla" Lucia oli ihan kiva, mutta koska tuulinen sää, oli se ratsastuskin aika säätöä! Tunnista kuitenkin ehjin nahoin tunnista selvittiin, ja kyllä minä Lucialla uudestaankin voisin mennä, että ei siinä mitään!

Heidi ja Copa


Loppuun menimme vain loppu ravit ja käynnit. Tunnin jälkeem vein Lucian talliin ja purin sen. Jonka jälkeen vein sen ulos. Kun olin saanut kaikki tehtyä, lähdin meidän huoneeseen vaihtamaan vaatteita. 21.00 oli iltapala, jonne suuntasimme sitten Heidin,Viivin ja Annan kanssa. Söimme iltapalan, pesimme hampaat ja teimme kaikki iltajutut. Niiden jälkeen menimme omaan huoneeseen, ja valvottiin jonkin aikaa. Kun olimme aika väsyneitä, aloimme nukkumaan! :D

Jatkuu...

- IidaEi kommentteja:

Lähetä kommentti